Terlemeyi kontrol altına alacak yöntem: “Koltuk altı botoksu tedavisi”

Terlemeyi kontrol altına alacak yöntem: “Koltuk altı botoksu tedavisi”

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Sabir Hasanbeyzade, özellikle yaz aylarında pek çok kişinin kâbusu haline gelen koltuk altı terlemesine çözüm olarak “koltuk altı botoksunu” önerdi.

Terleme sorununu önlemek için, çoğunlukla deodorant, roll-on gibi ürünler kullanılsa da pek de kalıcı çözümler olmuyor. Günümüzde ter probleminin tedavisinde kullanılan koltuk altı botoksu, soruna en net cevap veren uygulamalardan biri olarak ön çıkıyor. Hastalarda terleme sorununu büyük ölçüde azaltan tedavi yöntemi, son yıllarda birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Oldukça kolay bir uygulama tekniğine sahip olmasının yanı sıra 6 ay boyunca kişinin sosyal yaşam kalitesini artırıyor. Deri ve özellikle yaz aylarında pek çok kişinin kâbusu haline gelen koltuk altı terlemesinin çözümü olarak tercih edilen koltuk altı botoksu uygulaması hakkında Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Sabir Hasanbeyzade, gazetemize merak edilenleri anlattı.

deri-ve-zuhrevi.jpg

İŞLEM 6 AY KALICI

Koltuk altı botoksu tedavisi hakkında bilinmeyenleri aktaran Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Sabir Hasanbeyzade, işlemin herhangi bir sinir sistemi hastalığı olmayan kişilere güvenle uygulanabildiğini ve yaklaşık olarak 3 ila 5 gün içinde etkisini gösterdiğini belirtti. İşlemin detayları hakkında bilgi veren Hasanbeyzade, “Bunun tedavisinde iğne ile botulinum toksin enjeksiyonu yapıyoruz. Bu işlem koltuk alının yanı sıra el içinde ve ayakaltında da yapılabilir. İğne şeklinde cildin içindeki toksini veriyoruz. Terlemeyi anlamlı ölçüde azaltıyor. Tam sıfırlamamaya çalışıyoruz. Çünkü bir bölgeyi tam sıfırladığımız zaman başka bir bölgede artış olabiliyor. O yüzden azaltacak, minimuma, kabul edilen bir düzeye indirecek şekilde uygulama yapmak gerekiyor. İşlemin ortalama 6 ay civarında bir kalıcılığı oluyor. 6 aydan sonra yavaş yavaş terleme eski durumuna geliyor. Dolayısıyla yıl içinde 2 kere uygulama o yılı tamamen rahata erdirmiş oluyor. Oldukça kolay ve acısız bir işlem olduğunu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

ter-detoksu.jpg

“ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİNE GÖTÜRÜYOR”

Terleme probleminin kişiyi iş ve eğitim hayatından uzaklaştırma noktasına getirdiğine vurgu yapan Hasanbeyzade, “Terleme durumu sosyal yaşantıyı çok etkiliyor. Ayaktaki terleme çok fazla rahatsız edici olmasa da el içindeki terleme, tokalaşırken ya da bir yerde oturmuş elini koyduğu yer elini kaldırınca ıslanıyor. Koltuk altı terlemesi kıyafetlerde direkt leke bıraktığı için önemli. Kişinin yaşantısını doğrudan etkileyebiliyor. Çoğu zaman bireyde özgüven eksikliğine de götürüyor. İş veya eğitim ortamından geri kalma, uzaklaştırma istekleri oluşabilir. İnsanlar arasına sahip çıkmayayım düşüncesiyle kendini sürekli kalabalık ortamlardan soyutlayabilir.

ter.jpg

SOSYAL YAŞANTIYA ETKİ

Terleme probleminin kişinin sosyal hayatını olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Hasanbeyzade, “Ter problemi kişinin iş ortamında diğer insanlarla ilişkilerini etkiliyor. Çoğunlukla arka planda kalma, sosyal etkinlikler veya beraberce yapılacak yemek programları, gezi programları gibi aktivitelere katılmamaya çalışıyorlar. Aynı durum küçük yaşlarda da olabilir. Örneğin ergenlik döneminin denk geldiği lise yıllarında hormonal değişim oluyor. Bu biraz fazla psikolojik olarak etkileyebiliyor. Onun yanı sıra ders konusunu etkiler, kişiliğini etkiler ve arka planda kalma, öz güvensizlik depresyona kadar götürdüğü olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.